måndag 26 april 2010

Frukt och bär

Frukt som mellanmål passar bra när man har långa dagar i skolan. Sortimentet på frukter är stor, så det är bara att välja din favorit ;) Under sommaren och hösten finns svenska bär såsom jordgubbar, vinbär, krusbär, lingon, blåbär med mera och under hösten finns äpplen, plommon och päron.
Du behöver inte oroa dig om att frukten skall ta slut i affären (men det visste du redan ^^) eftersom att frukt importeras till Sverige året runt. Men de exotiska frukterna som guava, sharon, rambutan och dadlar är ofta dyra, och används bara vid festligheter.
Nästan alla frukter och bär innehåller vatten, men de innehåller också kolhydrater (i form av fibrer och fruktsocker), C-vitamin som finns i svarta vinbär och citrusfrukter. Frukterna innehåller också mycket A-vitamin som till exempel i papaya, plommon och persika.
Fruktsallad passar året runt, men speciellt på våren och under sommaren ^^ Funkar lika bra som glass, men det är nyttigare ;) Så ut och handla frukter ^^

3 kommentarer:

  1. sv: :)
    Har du några planer för valborg då?

    SvaraRadera
  2. Nej, det kommer krävas massa tid och kraft att få i ordning. Men jag älskar att fixa och ha mig, och tror att det kommer bli grymt fint när det är klart. Har inte tyckt om vårt sovrum innan egentligen, både fel tapeter och inredning..

    Hoppas de kommer och fixar din fuktskada, sådant är aldrig bra!

    SvaraRadera