lördag 24 april 2010

Grönsaksfakta

Det finns gott om grönsaker under sensommaren och hösten. Färska grönsaker importerars in året runt, men priserna varierar beroende på årstiden. Billigast är det under hösten. Äta grönsaker är bra för kroppen då de innehåller olika vitaminer, fibrer (som motverkar tarm- och magbesvär), samt visst gör dem att måltiden ser godare ut ;) Dock måste man vara försiktig när det gäller förvaringen, då vissa grönsaker inte kan stå bredvid varandra.
Päron, äpplen och tomater påverkar bland annat gurka, persilja, dill och sallad. Förvarar man gurka och tomater bredvid varandra, blir tomaten dålig. Mitt tips är att förvara varje sak i en plastpåse, inte nog med att livslängden ökar, grönsakerna håller sig fräscha under en längre tid. Viktigt att tänka på är att skölja grönsakerna noga, då de kan innehålla jord, till exempel sallader. På sommaren är det bara gott att äta grönsaker och sallader av olika slag, min bästa sallad är sommarsalladen ^^
Sommarsallad:
Ingredienser: 1 salladskål, 1 tomat, 1 gurka och salladsdressing (finns att köpa i livsmedelaffären)
Tillagning: Skölj salladsbladen noggrant tillsammans med tomaten och gurkan. Skär sedan salladsbladen i strimlor, tomaten i klyftor och gurkan i skivor. Blanda grönsakerna i en skål och häll över dressingen - rör om.

En sallad behöver inte vara avancerat för att den skall smaka gott =) Njut av våren!
//Jessika

4 kommentarer:

  1. Vad med och tävla hos oss om otroligt läckra handgjorda smycken

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig blogg, och med ett bra syfte. Många studenter borde läsa denna. :)

    Det är skönt när storstädningen är gjord. Jo, det var riktigt mysigt med en shoppingtur. Studentlivet har sina för- och nackdelar.

    SvaraRadera
  3. va tråkigt :/ ja, tack så mycket :)

    SvaraRadera